У Німеччині через авіабомби евакуювали 50 тисяч людей

У німецькому Ганновері в неділю, 7 травня, відбулася одна з найбільших евакуацій з часів Другої світової війни.

Близько 50 тисяч осіб, що проживають в районах Фаренвальд, Лист і Нордштадт, були змушені покинути свої будинки в зв'язку з виявленням до п'яти авіабомб часів війни.

Рятувальні автомобілі з ранку зробили об'їзд житлових кварталів з метою вивезти людей з небезпечних районів. В рамках евакуації задіяний і вертоліт з тепловізійної камерою, щоб упевнитися, що на території саперних робіт нікого не залишилося.

Поліція встановила вуличні загородження. Проїжджаючі автобуси і поїзди дозволяють лише посадку пасажирів. З ранку практично зупинено рух залізничного транспорту на головному вокзалі Ганновера.

Авіабомби часів Другої світової війни були виявлені під час перевірки будівельної ділянки в районі Фаренвальд. Спочатку передбачалося, що тут знаходиться 13 бомб, проте згодом з'ясувалося, що бомб п'ять.

Жителі Фаренвальда і навколишніх районів були попереджені про прийдешню евакуацію ще в середині квітня. Саперні роботи почнуться після полудня і триватимуть приблизно до вечора.

Нагадаємо, в серпні 2016 року через радянську бомбу проводилася евакуація жителів в Берліні. А в грудні жителі баварського Аугсбурга були також евакуйовані через через виявлену авіабомбу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО