Угорщину накрив буревій з градом, що рухається на Закарпаття

Над центральною і східною Угорщиною пронісся шквальний буревій з градом. Зокрема, в області Сабольч-Сатмар-Берег злива затопила вулиці.

Про це повідомляє Mukachevo.net, передає «Слово і Діло».

На автомобільну дорогу біля села Чарода впала величезна гілка дуба, через що утворилася пробка. Пожежники прибули з Тарп і з допомогою бензопили очистили трасу.

«Через зливи в селі Калошшемьен підтопило кілька будинків. Добровільні рятувальні дружини прибули для порятунку аж з Ниредьгази - відкачують воду за допомогою насосів. Постраждалих немає», - запевняють в управлінні ліквідації наслідків стихійних лих Сабольч-Сатмар-Берег.

На півдні Угорщини пройшовся справжній смерч, який утворився через різкі перепади температур.

Зазначимо, за даними Гідрометцентру, 5 травня на заході України хмарно з проясненнями, дощ, місцями сильний, подекуди грози й град, вітер південно-східний, 5-10 м/с, місцями пориви 15-20 м/с. Температура повітря вночі +7...+13 градусів, вдень +15...+21 градус.

Раніше на закарпатських митників, що пропустили через українсько-румунський кордон автомобіль, в якому пізніше поліцейські з Румунії виявили 400 тисяч дол., які не були задекларовані, відкрито кримінальне провадження.

Глава Закарпатської ОДА Геннадій Москаль розповів про гігантських преміях, які нараховують собі місцеві чиновники.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО