Гірники п'яти шахт Дніпропетровської області не піднімаються на поверхню: вимагають підняти зарплати

Шахтарі п'яти шахт ПАТ «Криворізький залізорудний комбінат» в Дніпропетровській області відмовляються піднятися на поверхню після нічної зміни і вимагають підвищити зарплату.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець, повідомляє «Слово і Діло».

«Вся нічна зміна шахти «Родіна», шахти «Гвардійська», шахти «Тернівська» та «Крівбасшахтоуправленія» і 10 гірників шахти «Жовтнева» не виїхали на поверхню. Шахтарі вимагають підняття заробітної плати. Гірники розуміють, що останнім часом кошти не виділялися на розвиток підприємств, а тільки вичавлювали ресурси. Гірники не припиняли роботу, в даний час вони проводять збори під землею», – розповів він.

Також Волинець повідомив, що шахтарі першої зміни теж спустилися в шахти.

«Адміністрація «Криворізького залізорудного комбінату», куди відносяться шахти, де страйкують гірники, і керівники цих шахт спускаються до гірників проводити роз'яснювальні роботи», – додав він.

Нагадаємо, в квітні на контрольованій бойовиками території Донецької області зупинилися шахти імені Засядька і академіка Скочинського.

Раніше в окупованому Донецьку шахтарі спробували зібрати мітинг з вимогою виплатити їм заборгованість із зарплати.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО