Данилюк розповів про майбутню реформу ДФС

На українській митниці буде створено єдину юридичну особу, а крім того, Державну фіскальну службу очікує й інша реструктуризація.

Про це в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна» розповів міністр фінансів Олександр Данилюк, повідомляє «Слово і Діло».

«Зараз повинна здійснюватися повномасштабна реформа фіскальної служби. Тому, що почали цей процес уже кілька років назад, а віз і нині там. А це певні ризики і для МВФ, який реформу ДФС активно підтримує і вважає однією з ключових для успішного розвитку економіки України. Настав час по-справжньому зайнятися реформою. Ми вже прийняли відповідне рішення на засіданні Кабінету міністрів в кінці березня з реформування і реструктуризації ДФС і, зокрема, про створення єдиної юридичної особи на митниці», – зазначив Данилюк.

За його словами, рішення про створення єдиної юрособи на митниці було погоджено з МВФ. Глава Мінфіну також прокоментував слова в.о. голови ДФС Мирослава Продана, який назвав запропоновану відомством реорганізацію «складною».

«Що значить дуже складно? Будь-які дії вимагають зусиль. Йому потрібно продемонструвати, що він ефективний керівник служби, йому потрібно показати результат. Рішення Кабміну прийнято, і його потрібно виконувати... І ми це з ним (Проданом – Ред.) проговорювали раніше. Але зараз активізувалися люди, які бояться втратити вплив. Однак мене і реформу це не зупинить. І керівник ДФС повинен думати про те, як він буде міняти службу, а не заморожувати ситуацію, яка там склалася зараз», – додав Данилюк.

Крім того, міністр заявив, що в Мінфіні буде створено центр моніторингу цінової інформації, який буде займатися незалежним контролем митної вартості. «Якщо у центру ДФС неактуальні цифри, ми будемо вимагати привести їх у відповідність. Ось такий подвійний контроль, але саме таким чином ця система працюватиме», – зазначив він.

Нагадаємо, 22 серпня 2016 року глава Мінфіну запевнив, що найближчим часом ініціює проведення конкурсу на посаду голови ДФС з митного напрямку.

Слід також зазначити, що згідно з моніторингом «Слова і Діла», Данилюк дав 29 обіцянок, із яких 10 виконав, а 4 – провалив. Рівень його відповідальності – 34%.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО