SWIFT не відключатиме Росію від банківської мережі через санкції

Міжнародна мережа банківських каналів зв'язку SWIFT не припинятиме роботу з Росією через санкції.

Про це з посиланням на заяву регіонального директора SWIFT Матвія Герінга повідомляє Reuters, передає «Слово і Діло».

«Ці питання обговорювалися не раз, позиція SWIFT ясно виражена і завжди навіть публічно, наша позиція жорстко нейтральна. Мені здається, що керівництво Банку Росії розуміє нашу позицію і наше правове поле», - сказав Герінг на конференції.

Відзначається, що він також навів як приклад ситуацію, коли колега Герінга з брюссельського офісу SWIFT повинен був летіти на зустріч з російським банком, але не зміг це зробити через санкції.

«І там на людському рівні було розуміння, що ми розуміємо, що ви не можете приїхати, але спасибі, що змогли попрацювати, навіть дистанційно, і тому, звичайно, якоюсь мірою опосередковано (санкції проти РФ впливають на роботу - ред.), але якщо наша спільна робота може допомогти ... для нас бельгійців сьогодні, для нас європейців, це питання має не теоретичний характер, а справжній, і вже, на жаль, майже щоденний», - сказав Герінг.

Відзначимо, в березні Міжнародна банківська система SWIFT, що базується в Брюсселі, перервала роботу з банками Північної Кореї, що потрапили під санкції ООН.

Раніше політолог Костянтин Бондаренко розповів, яких санкцій дійсно бояться в Кремлі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО