На мера Ізмаїла було скоєно замах

За повідомленням правоохоронців, на днищі автомобіля, на котрому пересувався мер Ізмаїла Андрій Абрамченко, поліцейські-вибухотехніки виявили саморобний радіокерований вибуховий пристрій.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу поліції Одеської області. Поліцейським вдалося знешкодити небезпечну знахідку.

«На одній з міських станцій техобслуговування при огляді автомобіля, на якому пересувався Ізмаїльський міський голова, був виявлений підозрілий предмет. Знахідка була прикріплена до днища автомобіля за допомогою магніту», - повідомили правоохоронці.

На місце були викликані фахівці вибухотехнічного управління поліції Одеської області, які з'ясували, що знахідка є саморобним керованим по радіо вибуховим пристроєм, поміщеним в металевий корпус.

«На жаль це правда. Поки коментувати нічого не можу. Ведуться слідчі дії. Бомба підірвана. Нікому дорогу я начебто не переходив, погроз не отримував», - повідомив міський голова.

Фахівці ухвалили рішення про його знищення на місці виявлення. В результаті ніхто не постраждав. Автомобіль отримав невеликі осколкові ушкодження днища і коліс.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правової кваліфікації кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст.15 (замах на вчинення злочину), а також п.5 ч.2 ст.115 (умисне вбивство) КК України.

За фактом виявлення вибухівки відкрито кримінальне провадження. Проводиться досудове розслідування.

Нагадаємо, що 18 квітня вночі у Хмельницькому районі 33-річний чоловік підпалив сіно на горищі будинку, де перебувала його колишня дружина та двоє малолітніх дітей.

А в Балаклії Харківської обл. 17 квітня 4-річний хлопчик загинув через загоряння снаряда під час демонтажу у дворі.

Радник міністра внутрішніх справ, народний депутат Антон Геращенко за три хвилини до вбивства отримав смс-повідомлення від Дениса Вороненкова.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО