У Радбезі ООН пройдуть слухання з питань прав осіб, котрі призводять до конфліктів

У Раді Безпеки ООН проведуть слухання про стан прав людей, котрі призводять до виникнення конфліктних ситуацій.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «Голос Америки».

Посол США при ООН Ніккі Хейлі ще до початку головування Сполучених Штатів в Радбезі розповіла журналістам про те, що вона планує провести засідання «без вказівки пальцем на кого-небудь», присвячений основним проблемам, пов'язаними з правами осіб, які призводять до конфліктів.

В якості прикладів Ніккі Хейлі призвела студентські протести проти президента Сирії Башара Асада, що викликали шестирічний конфлікт; самоспалення туніського торговця фруктами, якого переслідувала поліція і який не міг працювати, що викликало загальнонаціональні демонстрації, а також масові порушення прав людини в Північній Кореї.

Виконуючим обов'язки постпреда Росії при ООН Петро Іллічов не погодився з передумовою пропонованої дискусії. Іллічов також стверджував, що інші органи ООН, включаючи знаходиться в Женеві Рада з прав людини та Генеральну Асамблею, вже займаються проблемою прав людини.

Питання про стан прав людини не було включене в програму роботи Ради Безпеки майже місяць, оскільки вимагалася одностайна згода всіх 15 членів Радбезу, якої США не могли отримати.

Нагадаємо, 6 квітня стало відомо про те, що РФ накладе вето на резолюцію РБ ООН щодо хімічної атаки в сирійській провінції Ідліб, якщо вона буде виставлена ​​на голосування без проведення консультацій.

Ще 5 квітня США, Британія і Франція внесли до Ради Безпеки ООН проект резолюції, що засуджує застосування хімічної зброї в сирійській провінції Ідліб, через яку загинули більше 58 людей.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО