Луценко призначив нового прокурора Рівненської області

Генеральний прокурор України Юрій Луценко сьогодні представив нового прокурора Рівненської області Богдана Подубинського.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на повідомлення прес-секретаря генпрокурора Лариси Сарган на своїй сторінці в Facebook.

За інформацією Сарган, Олега Соболя, який раніше обіймав цю посаду, наказом перевели в Чернівецьку область.

Представляючи нового керівника обласної прокуратури, Юрій Луценко зазначив, що сталася «технічна заміна», так як Чернівецька область зараз потребує серйозної боротьби з тамтешньою мафією.

{embe]}

«Ситуація там критична. Чернівецька область потребує порядку. В першу чергу, це пов'язано з контрабандою та вивезенням лісу. Власне, контрабанда існує в багатьох областях, але такої відкритої я не бачив навіть в Одеській області або Харківщині. Тому я прийняв рішення відправити пана Соболя саме до Чернівців. Думаю, що всі підтвердять, що за цей час до нього не було зауважень з точки зору порядності. Упевнений, що він впорається з викликами, які йому поставить чернівецька контрабанда», - зазначив Луценко.

«Новий керівник Рівненської обласної прокуратури вольовий, я знаю, як він працює. На Рівненщині зараз врегульована ситуація з видобутком бурштину. Новий керівник працюватиме і далі в цьому напрямку », - зазначив Луценко.

Нагадаємо, що на початку квітня в Україну екстрадували колишнього очільника Державної автомобільної інспекції (ДАІ) Києва Миколу Макаренка. Про це повідомив в Facebook Юрій Луценко.

За повідомленнями українських ЗМІ, генеральний прокурор Юрій Луценко звільнив з органів прокуратури старшого слідчого з особливо важливих справ Головного слідчого управління Генпрокуратури Дмитра Суса.

16 березня 2017 року Луценко заявив, що кримінальні провадження проти високопосадовців оточення Януковича, які підозрюються у державній зраді, до листопада передадуть до суду.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО