Батьки Сущенка отримали листа від сина: «сприймайте те, що зі мною сталося, по-філософському»

Батьки ув'язненого в Москві кореспондента Романа Сущенка днями отримали від нього листа, датованого ще 28 січня.

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на Національний союз журналістів України, передає «Слово і Діло».

«Я живий і здоровий, ви, очевидно, бачили мене по телебаченню на засіданні лефортовського суду... бачили, що я в нормальній фізичній і психічній формі, навіть жартував з Ромою Цимбалюком (власкором інформагентства УНІАН у Москві - ред.)... Моя вам порада: сприймайте те, що зі мною сталося, по-філософському. Не важливо тепер, чиї я тут гріхи выдробляю - свої чи чужі - і через яку заразу я тут опинився... Головне, що живий і здоровий, не піддаюся на шантаж, погрози, обіцянки-цяцянки... Головне, що вам, мої дорогі, як і моїй родині, ніколи не буде соромно за те, що сталося зі мною...» - написав журналіст.

Сущенко також повідомив, що фізичного насильства щодо нього не застосовують, а до психологічного він уже пристосувався», хоча спершу тиск був скажений.

«Мені дуже допомагає підтримка рідних, журналістів - і українських, і зарубіжних, наших громадських і міжнародних організацій», - пише журналіст.

Сущенко повідомив, що напередодні отримав від батьків аж чотири листи, щоправда, датованих листопадом і груднем минулого року.

Нагадаємо, власного кореспондента «Укрінформу» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення у «шпигунстві». У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву, у тому числі офіційно, заявивши, що воно не відповідає дійсності.

Лефортовський районний суд продовжив Сущенку термін перебування під вартою до 30 квітня. Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з цим рішенням.

У лютому Національна спілка журналістів України висунув кандидатуру Романа Сущенка на здобуття Всесвітньої премії ЮНЕСКО/Гільєрмо Кано за внесок у справу свободи преси.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО