На Донбасі домовилися про повне припинення вогню перед Великоднем

В ОБСЄ заявили, що на засіданні тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі в середу сторони обговорили режим припинення вогню в переддень великодніх свят.

Про це сказав журналістам за підсумками засідання ТГК спеціальний представник голови Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) Мартін Сайдік, передають «Українські Новини», повідомляє «Слово і Діло».

«У зв'язку з прийдешнім святом Великодня жителі східної України повинні мати можливість спокійно відвідувати церкви і кладовища. Минулої зустрічі 29 березня представники ОРЛО і ОРДО домовилися про дотримання режиму припинення вогню, незважаючи на це, ситуація залишається далеко не задовільною», - сказав Сайдік.

У зв'язку з цим, за його словами, представники ОРДЛО і тристоронньої контактної групи зробили заяву про підтримку своєї прихильності до взятого на себе зобов'язання 29 березня щодо повного дотримання режиму припинення вогню.

Сайдік також поінформував, що крім цього, обговорювалися питання пошуку зниклих без вісти з залученням Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Економічна підгрупа обговорила становище, що склалося в зв'язку з блокадою шляхів сполучення.

Обговорювалися також питання поставок вугілля, електрики і газу і платежів за ці послуги.

Сайдік додав, що наступна зустріч тристоронньої контактної групи запланована на 26 квітня.

Нагадаємо, Порошенко дав команду Генштабу та Міноборони припинити вогонь на Донбасі з 1 квітня.

Також Порошенко озвучив кількість загиблих і поранених в АТО з початку року.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО