Порошенко вручив батькам загиблого в АТО оперного співака «Зірку Героя»

Президент України Петро Порошенко вручив батькам Героя України, учасника АТО, відомого оперного співака Василя Сліпака «Зірку Героя».

Про це повідомляє прес-служба Президента України, передає «Слово і Діло».

«Коли Україна і український народ складаються з таких патріотів як Василь Ярославович - ми непереможні», - сказав президент у ході зустрічі з батьками Сліпака Надією Василівною та Ярославом Володимировичем.

Василь Сліпак нагороджений посмертно за виняткову мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові.

На переконання глави держави, унікальність подвигу Сліпака не тільки в його мужності і відданості рідній землі, але і в тому, що заради захисту України він покинув комфортне життя відомого співака в Парижі і пішов добровольцем захищати країну. Порошенко висловив переконання, що героїчний характер Василя сформувався саме завдяки патріотичному вихованню сім'ї.

«Позивний вашого сина був «Міф». Сьогодні цей позивний і ім'я вашого сина знає вся країна. Сотні українських хлопців хочуть бути схожими на нього», - зазначив президент.

Батько Героя Сліпак подякував президенту за високу державне відміну сина.

«Ми Вас щиро дякуємо, що ви пам'ятаєте про нашого сина... Якщо ми разом - ми непереможні», - сказав він.

Як повідомлялося, Сліпак був солістом в Паризькій національній опері. 19 років пропрацював у французьких оперних театрах, співав у паризьких «Гран-Опера», «Атеней», Опера Бастилія, оперних театрах міст Массі і Сен-Етьєн, а також в «Амфітеатрі 3000» Ліона. Він був активним учасником Помаранчевої революції, з початком Революції Гідності очолив волонтерський рух і координував у Франції громадські акції, спрямовані на підтримку України.

З червня 2015 року Сліпак перебував зоні АТО на Донбасі. Спочатку надавав волонтерську допомогу, потім приєднався до 7-го батальйону ДУК «Правий сектор». 29 червня загинув від кулі снайпера поблизу селища Луганське Бахмутського району Донецької області.

30 червня 2016 року Порошенко посмертно нагородив Сліпака орденом «За мужність» I ступеня, а 20 лютого 2017 року присвоїв йому звання Героя України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО