ГПУ: до суду передано три звинувачення екс-беркутівців у побитті активістів Євромайдану

Генеральна прокуратура Украины передала до суду обвинувачення трьом колишнім співробітникам спецпідрозділу «Беркут» у побитті активістів Євромайдану на колонаді стадіону «Динамо» імені Валерія Лобановського в Києві.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури, передає «Слово і Діло».

Зазначено, що департамент спеціальних розслідувань Генпрокуратури в Печерський районний суд Києва передав обвинувальний висновок щодо 3 колишніх співробітників харківського батальйону «Беркут», яким інкримінується вчинення кримінального злочину передбаченого ч. 2 ст. 127 (катування) Кримінального кодексу.

Беркутівці звинувачуються в тому, що 19 січня 2014 року на вул. Грушевського в Києві вчинили тортури щодо двох протестувальників, тобто умисно заподіяли їм сильний фізичний біль, фізичні і моральні страждання шляхом нанесення побоїв, тортур та інших насильницьких дій.

Ці злочини були вчинені екс-правоохоронцями за мотивами помсти після затримання протестувальників на колонаді стадіону «Динамо», а також з метою залякування постраждалих та інших активістів.

Раніше Росія надала громадянство колишньому командиру спеціальної роти спеціального підрозділу «Беркут» Дмитру Садовніку і 9 колишнім бійцям спецроти, яких звинувачують у розстрілі 48 активістів Євромайдану на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року.

6 квытня Апеляційний суд міста Києва зобов'язав випустити з-під варти колишнього співробітника «Беркута» Віталія Гончаренка, якого звинувачують у вбивстві трьох протестувальників Євромайдану та пораненні більше 20 активістів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО