У Росії затримали вісім підозрюваних у справі про теракт в метро

Правоохоронні органи Росії затримали вісім осіб у справі про теракт в метрополітені Санкт-Петербурга 3 квітня, де загинуло 14 осіб.

Про це повідомили в прес-службі Слідчого комітету РФ, пише «Слово і Діло».

«За результатами проведеного комплексу слідчих дій і оперативно-розшукових заходів спільно з ФСБ Росії і МВС Росії сьогодні, 6 квітня, затримано 6 осіб в Санкт-Петербурзі і 2 людини в Москві, причетні до теракту», - повідомили в СК.

Також були вказані імена фігурантів справи про теракт в Петербурзі: «Затримано Сейфулла Хакімов, Ібрагібжон Ерматов, Ділмурод Муідінов, Бахрам Ергашев, Азамжон Махмудов, Махамадюсуф Мірзаалімов, Шохіста Карімов і Содік Ортіков».

Вдома у них провели обшуки.

За даними СК, за їх результатами було вилучено вибуховий пристрій, ідентичний виявленому на станції Площа Повстання метрополітену Петербурга, вогнепальну зброю та боєприпаси.

Нагадаємо, 3 квітня в метро Санкт-Петербурга під час руху поїзда між станціями Технологічний інститут і Сінна площа стався вибух. Крім того, на станції Площа Повстання виявили і знешкодили саморобний вибуховий пристрій в кілька разів могутніше тієї бомби, що вибухнула. В результаті вибуху в метрополітені Петербурга загинуло 14 осіб.

Експертиза ДНК встановила, що вибуховий пристрій в метро привів в дію терорист-смертник - 23-річний уродженець Середньої Азії Акбарджон Джалілов.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО