Бойовики продовжують порушувати режим тиші – 32 обстріли за добу

Проросійські бойовики не припиняють обстріли українських позицій, незважаючи на режим припинення вогню: за добу зафіксовано 32 обстріли, один український солдат поранений.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку штабу АТО в Facebook.

«Провокаційні обстріли позицій сил АТО тривають. Незважаючи на досягнуті домовленості тристоронньої групи щодо режиму припинення вогню, російсько-окупаційні війська за минулу добу 32 рази відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України. За добу поранений один український воїн», – розповіли в штабі АТО.

Максимальну вогневу активність противник виявляв на маріупольському напрямі. З мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї противник вів вогонь по позиціях морських піхотинців в районі Павлополя. З мінометів калібру 82мм, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї обстрілював захисників Красногоровки. Провокаційний вогонь з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї застосовував поблизу Водяного, Широкиного і Чермалика.

На донецькому напрямку, найбільше обстрілів зафіксовано в Авдіївці, захисників якої ворог накривав вогнем мінометів калібру 82мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. З гранатометів обстрілював позиції ВСУ близько Зайцевого, Троїцького і шахти Бутівка. З великокаліберних кулеметів бойовики били по позиціях поблизу Кам'янки і Опитного. У районі Троїцького активізувався ворожий снайпер.

На луганському напрямку, з автоматичних гранатометів російсько-терористичні підрозділи вели вогонь по опорних пунктах наших військ біля Кримського. Зі стрілецької зброї обстрілювали захисників Валуйського і Станиці Луганській.

«Незважаючи на збройні провокації з боку ворога, українські військовослужбовці суворо дотримувалися режиму «Тиші» та вогонь у відповідь не відкривали», – наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, через постійні обстріли прифронтова Авдіївка п'яту добу залишається без електрики.

Раніше учасники Тристоронньої контактної групи в Мінську домовилися про припинення вогню на Донбасі з 1 квітня 2017 року.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО