Купрій прокоментував обіцянку щодо заяви про злочин у роботі системи е-декларування

Народний депутат Віталій Купрій направив генеральному прокурору Юрію Луценку та директору Національного антикорупційного бюро Артему Ситнику заяву про вчинення злочину керівництвом Національного агентства з питань запобігання корупції через погану роботу системи електронного декларування.

Про це він заявив в ефірі програми «Право на владу», коментуючи власну обіцянку щодо подачі заяви про злочин, повідомляє «Слово і Діло».

«Подано директору НАБУ Ситнику та генпрокурору Луценку, на Фейсбуці викладено, і поясню чому. Перше питання виникло у цій суперечці між паном Гройсманом (прем'єр-міністр – Ред.) і Наталією Корчак (голова НАЗК – Ред.), коли я так і не зрозумів, хто ж винний у цій ситуації, що не працює зараз система електронного декларування або не працювала тривалий час», – заявив Купрій.

За його словами, одна з версій поганої роботи системи е-декларування – саботаж з боку «Українських спеціальних систем», які обслуговують програму.

На запитання заступника голови НАЗК Руслана Радецького, хто ж є обвинуваченим у цій справі, політик відповісти не зміг, підкресливши лише, що таким чином він «змушує працювати правоохоронні органи».

На думку Радецького, заяви Купрія є «класичним піаром».

Нагадаємо, 29 березня народний депутат Віталій Купрій пообіцяв подати заяву про злочин щодо роботи реєстру е-декларацій.

Слід зазначити, що згідно з моніторингом «Слова і Діла», нардеп Купрій дав 29 обіцянок, з яких 12 він виконав, а 4 – провалив. Рівень його відповідальності – 41%.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО