Високий суд Лондона засудив Україну до виплати тримільярдного боргу перед Росією

Високий суд Лондона ухвалив рішення про те, що Україна зобов'язана виплатити Росії номінальну вартість єврооблігацій в сумі $3 млрд і нараховані відсотки.

В результаті розгляду клопотання РФ про розгляд позову до України в прискореному порядку, суд прийняв рішення про те, що Україна зобов'язана виплатити борг Росії. Про це повідомляє прес-реліз Мінфіну РФ, передає «Слово і Діло».

«Високий суд Лондона визнав відсутність у відповідача будь-яких аргументів, що спростовують доводи позивача про наявність боргу по єврооблігаціях, і, як наслідок, відсутність необхідності розгляду поданих аргументів захисту в ході повномасштабного судового розгляду, який передбачає дебати сторін. Зокрема, у винесеному рішенні суд вказав, що мова йде про вимогу виконати зобов'язання по борговому інструменту, позаяк у відповідача відсутні будь-які пропоновані розгляду в суді аргументи на користь невизнання обгрунтованості цієї вимоги», - йдеться в прес-релізі.

Таким чином, зазначає Мінфін РФ, «суд виніс остаточне рішення, яке зобов'язує Україну виплатити Росії борг за єврооблігаціями в повному обсязі». Яких-небудь додаткових слухань з даного питання в Високому суді Лондона не передбачається, йдеться в повідомленні міністерства.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів Данилюк стверджував, що суд Англії винесе рішення щодо «боргу Януковича» в квітні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО