Левус не наважився запропонувати в парламенті санкційний список олігархів РФ

Народний депутат України Андрій Левус не виконав обіцянку ініціювати прийняття Верховною Радою санкційного списку фінансових установ та олігархів Росії.

Повідомлення про намір виступити в парламенті з такою ініціативою з'явилося на сторінці депутата у соцмережі Facebook 16 березня 2017 року, а здійснити це він планував упродовж тижня, - повідомляє «Слово і Діло».

У публікації народний обранець також висловив очікування, що всі депутати, котрі публічно заявляють про заборону російського бізнесу в Україні, доведуть свій патріотизм ділом і проголосують «за».

Але на пленарних засіданнях з 21 по 24 березня народний депутат, який є членом Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, так і не виступив з пропозицією ухвалити проект постанови «Про застосування спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) щодо осіб, які створюють реальні і/або потенційні загрози національним інтересам, національній безпеці, суверенітету і територіальній цілісності України».

З моменту заяви минуло дванадцять днів, що значно більше одного тижня, але парламентарій, вочевидь, і думати забув про санкційний список, що дало «Слову і Ділу» підстави говорити про порушення обіцяних строків і надати цій обіцянці статус невиконаної.

Усього в Андрія Левуса на сьогодні 21 обіцянка, дев'ять з яких депутат реалізував. У рейтингу відповідальності депутатів Верховної Ради він на 80-ому місці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО