Виплата пенсій переселенцям скоротилася майже вдвічі

Наприкінці 2016 року пенсії отримували 548 тисяч громадян з числа внутрішньо переміщених осіб, що на 407 тисяч менше аналогічного показника на січень минулого року.

Про це йдеться у звіті голови Пенсійного фонду України Андрія Зарудного, повідомляє «Слово і Діло».

«У грудні 2016 року пенсії виплачувалися 548,9 тис. пенсіонерам з числа ВПЛ, що на 407,1 тис. менше порівняно з відповідним періодом 2015 року», – йдеться у звіті.

У документі зазначено, що у серпні 2014 року на непідконтрольних Україні територіях Донбасу були зареєстровані понад 1,2 млн пенсіонерів, станом на 1 січня 2016 року пенсії отримували 956 тис. переселенців.

У 2016 році пенсіонерів-переселенців перевели на отримання виплат через Ощадбанк і ввели їх постійну верифікацію, у тому числі шляхом видачі електронних пенсійних посвідчень.

Переселенцям, які не звернулися за підтвердженням права на пенсійні виплати на підконтрольній території, виплати припинили.

При цьому у Пенсійному фонді зазначили, що не мають точних даних про кількість пенсіонерів, які зараз знаходяться на непідконтрольній території.

Нагадаємо, Кабмін у рамках проведення пенсійної реформи обіцяє збільшити пенсії у 2017 році.

При цьому в Кабміні ще не напрацювали модель пенсійної реформи, але вона передбачає обов'язкове введення накопичувальної системи.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО