Синютка обіцяє припинити сміттєвий колапс у Львові через тиждень

Львівська влада має намір вивезти сміття з усіх переповнених майданчиків Львова в семиденний термін.

Про це у вівторок, 21 березня, на засіданні комісії з надзвичайних ситуацій Львівської облдержадміністрації заявив голова ОДА Олег Синютка, передає Zaxid.net, пише «Слово і Діло».

«Щодо вивезення твердих побутових відходів, то комісія ухвалила аналогічне рішення до того, яке було ухвалено у січні, яке мало забезпечити вивезення відходів зі Львова. Ми спробуємо через 5-7 днів забезпечити вивезення відходів зі Львова», – сказав Синютка.

За його словами, відходи вивозитимуть на полігони Львівської області. За дорученням Синютки директор обласного департаменту ЖКГ Назар Романчук до кінця дня має зустрітися з перевізниками та мерами міст області для укладення відповідних договорів.

За словами начальника департаменту житлово-комунальних послуг Львівської міськради Сергія Бабака, зараз у місті 454 переповнені майданчика, це більше третини усіх міських майданчиків.

Раніше львівський міський голова Андрій Садовий вирішив звернутися за допомогою з вивезенням сміття до глави уряду Володимира Гройсмана.

Як повідомлялося, дві державні китайські компанії готові представити проекти будівництва сміттєпереробного заводу у Львівській області.

Нагадаємо, через проблеми зі сміттям у Львові можуть закрити школи і дитсадки.

Слід зазначити, що згідно з моніторингом «Слово і Діло» Синютка дав 63 обіцянки, з яких 27 виконав, а 16 - провалив. Рівень його відповідальності - 43%.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО