«Укрзалізниця» домовляється з Китаєм про модернізацію тепловозів

ПАТ «Укрзалізниця» очікує від найбільшого китайського виробника рухомого залізничного складу CRRC Corp. пропозицій щодо модернізації українських дизельних локомотивів.

З такою пропозицією виступив голова правління УЗ Войцех Балчун, перебуваючи з робочим візитом у Китаї, передає ЦТС. У поїздці його супроводжують члени правління УЗ Сергій Михальчук та Іренеуш Василевський.

Про це повідомляє ЦТС, передає «Слово і Діло».

Як повідомили в УЗ, візит проходить на запрошення корпорації CRRC.

«Є амбітні плани на найближчі п'ять років - істотно оновити рухомий склад та інфраструктуру. Якщо вантажні та пасажирські вагони можуть виготовити вітчизняні виробники, то до виробництва сучасних локомотивів повинні залучити світових виробників. Сьогодні актуальним є пошук оптимального рішення модернізації дизельних локомотивів, тому чекаємо від китайських виробників пропозицій з цього приводу», - заявив Балчун на зустрічі з віце-президентом компанії CRRC Ху Цзунсяном.

Китайська сторона запропонувала надати УЗ електровоз для тестової демонстрації.

Крім оновлення локомотивного парку УЗ також цікавлять перспективи розвитку швидкісного залізничного руху в Україні.

Попередньо сторони домовилися про створення спільних експертних робочих груп з реалізації даних питань. Фахівці CRRC найближчим часом відвідають Україну. Раніше повідомлялося, що в «Укрзалізниці» проходить обшук.

Нагадаємо, раніше був оприлюднений графік реконструкції залізничних колій «Укрзалізниці».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО