Сенат США обговорив можливе посилення санкцій проти Росії

У Сенаті США обговорили можливість посилення санкцій проти Росії, і зокрема – відключення фінансової системи РФ від американської.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Голос Америки».

«Велика українська громада в Огайо і по всьому світу зі свого досвіду розуміє, яку загрозу становить російська агресія. Ми повинні посилити, а не послабити санкції проти Росії. І президент США Дональд Трамп при формуванні політики щодо Росії зобов'язаний працювати з Конгресом, який добре знає своїх ворогів і їх поведінку», – заявив американський сенатор-демократ Шаред Браун.

Одночасно сенатор Майк Крейпо висловив думку, що ослаблення санкцій стосовно Росії надасть їй «ліцензію на подальші порушення».

У свою чергу, експерт Фонду захисту демократій Ерік Лорбер вважає ефективним способом боротьби проти російської агресії відключення фінансової системи РФ від американської.

«Можна наказати американським банкам закрити відкриті в них рахунки російськими фінансовими установами, що, ймовірно, сильно б вплинуло на російську фінансову систему», – пояснив він.

Нагадаємо, 13 березня Євросоюз на півроку продовжив санкції, введені через загрозу територіальній цілісності України.

Одночасно в Адміністрації Президента пояснили, що європейські партнери готові ввести нові точкові санкції проти компаній РФ, які мають будь-які стосунки з «націоналізованими» бойовиками українськими підприємствами, якщо припиниться блокада ОРДЛО.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО