Порошенко пропонує позбавляти громадянства України за наявність паспорта іншої держави

Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради як невідкладний законопроект №6175 про внесення змін до закону про громадянство України щодо реалізації права змінити громадянство.

Тексту документа, а також супровідних документів на сайті українського парламенту наразі немає, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Законопроект стосується вирішення питання з подвійним громадянством. Цим законом буде встановлено, що особа, яка добровільно набула громадянства іноземної держави, буде вважатися такою, що потрапляє під дію вимоги про припинення українського громадянства», – сказав представник Президента у Верховній Раді Артур Герасимов.

Він додав, що цими змінами в законі будуть уточнені підстави для втрати українського громадянства. За його словами, такою підставою вважатиметься добровільне отримання громадянином України громадянства іншої країни, а також якщо людина не відмовиться від іноземного громадянства протягом певного періоду з моменту отримання українського.

«Це питання стосується лише ситуацій добровільного отримання громадянства іншої країни. Це не стосується ситуацій із нашими людьми в Криму, тому що там про добровільність не йшлося», – підкреслив Герасимов.

Нагадаємо, спікер парламенту Андрій Парубій заявив, що чиновники з вищих ешелонів влади ризикують залишитися без роботи, якщо мають подвійне громадянство.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО