Допомогу при народженні дитини відтепер можна оформити онлайн

Відтепер подати заявку для оформлення допомоги в онлайн-режимі можна в електронному вигляді через інтернет.

Таке рішення уряд ухвалив сьогодні, повідомляє «Слово і Діло».

«Впроваджуємо електронну послугу призначення допомоги при народженні дитини ... Сьогодні забезпечений онлайн-прийом заявки в електронній формі з автоматичною перевіркою інформації в Державному реєстрі актів цивільного стану громадян», – розповіла перший заступник міністра соцполітики Ольга Крентовська.

Вона уточнила, що допомогу при народженні дитини тепер можна оформити через використання електронного цифрового підпису повністю в онлайн-режимі за допомогою інтернету.

При цьому урядовець нагадала, що раніше цю послугу можна було отримати, лише безпосередньо звернувшись до місцевого органу соціального захисту населення та подавши документи в паперовому вигляді.

Крентовська зауважила, що щорічно близько 400 тисяч батьків звертаються до управлінь соцзахисту для оформлення допомоги при народженні дитини. За її словами, очікується, що вже в перший рік функціонування цієї послуги в онлайн-режимі 50% заявників скористаються нею.

Нагадаємо, нещодавно Мін'юст спростив процедуру реєстрації новонароджених. Також зазначимо, що в листопаді минулого року Кабмін постановив збільшити аліменти через інфляцію.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО