ВРП вважає законопроект про антикорупційний суд «неконституційним»

Вища рада правосуддя вважає проект закону «Про антикорупційні суди» неконституційним, а його ухвалення парламентом – недоцільним.

На засіданні 9 березня Вища рада правосуддя затвердила відповідний консультативний висновок, який скерує до Верховної Ради, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Вища рада правосуддя дає обов'язкові для розгляду консультативні висновки щодо законопроектів про питання створення, реорганізації або ліквідації судів, судоустрою й статусу суддів, узагальнює пропозиції судів, органів та установ системи правосуддя щодо законодавства про їхній статус і функціонування, судоустрій і статус суддів.

Доповідач ВРП Вадим Беляневич повідомив, що законопроект «Про антикорупційні суди» розглянула робоча група.

«Надали висновки Вища кваліфікаційна комісія суддів України – в частині, що стосується процедур добору суддів, Державна судова адміністрація України – щодо матеріально-технічного забезпечення роботи суду, Рада суддів України – щодо питань, пов'язаних із суддівським самоврядуванням. Результатом цієї спільної роботи став проект висновку, в якому зазначені всі пропозиції та зауваження, що надходили до законопроекту», – заявив він.

Нагадаємо, в представництві ЄС в Україні зробили заяву щодо антикорупційних судів.

Раніше міністр юстиції Павло Петренко заявив, що у Верховній Раді немає 226 голосів за антикорупційні суди.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО