Прихильники імпічменту Президента третій день блокують приймальню Кабміну

Громадські активісти третій день блокують приймальню Кабінету міністрів, вимагаючи імпічменту Президента Петра Порошенка й відставки прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Коментарі».

Ошукані вкладники та активісти ночували в приймальні та продовжують там перебувати, незважаючи на спроби поліції розігнати їх. За словами лідера протестувальників Юрія Клейноса, блокада приймальні Кабміну триватиме доти, доки Президент і прем'єр не залишать посади.

«Вони розкрадають нашу країну. Вони наживаються на війні, на смертях наших громадян», – заявив він.

Активісти блокують роботу приймальні з 6 березня. Кілька людей прикували себе до поручнів та заклеїли собі роти. Протестувальники тримають плакати «Порошенко – вбивця», «За народний імпічмент», «Гройсмана до Ізраїлю».

Радник голови МВС Ілля Ківа назвав захоплення приймальні Кабміну «абхазським» сценарієм Кремля з дестабілізації України, причому голодування є «першим дзвінком» початку повномасштабного плану дестабілізації.

При цьому він додав, що Кремль контролює чітку та однозначну групу в українській владі, яка цей сценарій реалізує.

Нагадаємо, нардеп від «Опоблоку» Вадим Новинський у липні 2016 року обіцяв Президенту Петру Порошенку імпічмент, проте не виконав свою обіцянку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО