НАБУ проти НАБУ: банківська система та антикорупційне бюро воюють за абревіатуру

Незалежна асоціація банків України (НАБУ) вимагає від Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) припинити використання абревіатури НАБУ.

Банкіри звернулися до антикорупційного бюро України з вимогою припинити використання ідентичної абревіатури НАБУ і скорочення «nabu» в доменному імені сайту, повідомляє «Слово і Дело», з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Фірма GENTLS, яка виступає юридичним консультантом асоціація банків, опублікувала на своєму сайті заяву про те, що її клієнт володіє свідченнями, згідно з якими «НАБУ» є зареєстрованим знаком для товарів і послуг, відповідним до Міжнародної класифікації товарів і послуг для реєстрації знаків.

На відміну від асоціації банків, Національне бюро такого свідоцтва на торговельну марку «НАБУ» не має, але використовує відповідну абревіатуру у себе на сайті і в доменному імені nabu.gov.ua.

Крім того, згідно з відомостями Єдиного державного реєстру юридичних осіб, скорочена назва Національного антикорупційного бюро України є «Національне бюро», а не НАБУ.

Асоціація направила в бюро відповідне повідомлення.

Дійсно, доменне ім'я nabu.gov.ua, призводить до плутанини при пошуку сайту асоціації банків - nabu.ua.

У свою чергу НАБУ, оперуючи нормами закону «Про охорону прав на знаки для товарів і послуг», також направила в бюро письмову претензію з вимогою припинити використання позначення «nabu» в доменному імені nabu.gov.ua.

Нагадаємо, раніше в НБУ спростували відставку Гонтаревої.

Також НАБУ розслідує діяльність глави Нацбанку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО