Трамп має намір перекроїти бюджет на користь армії

Президент США Дональд Трамп заявив про наміри працювати над зміцненням обороноздатності країни, зокрема про суттєве збільшення військових витрат.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на «Обозреватель».

Як заявило CNN високопоставлене джерело в Білому домі, відповідна пропозиція нового американського лідера надійде при формуванні бюджету на наступний фінансовий рік.

Зокрема, Трамп хоче скоротити витрати на соціальний захист і медичне страхування. Крім того, президент США уріже фінансування Агентства з охорони навколишнього середовища США (Environmental Protection Agency), з критикою якого він раніше неодноразово виступав.   За словами співрозмовника телеканалу, плани Трампа щодоо бюджету будуть оприлюднені в понеділок, 27 лютого. Документ представить директор Адміністративно-бюджетного управління Мік Малвейні.

У вівторок, 28 лютого, Трамп виступить на спільній сесії Конгресу США, на якій, як очікується, він озвучить свої завдання на посаді глави держави і законодавчі пріоритети.

Нагадаємо, американський лідер має намір розширити ядерний арсенал, щоб США «були на вершині конкуренції» в цій галузі.

Раніше стало відомо, що президент США Дональд Трамп спробує укласти з Росією угоду по боротьбі з тероризмом і в сфері економіки.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО