Кабмін докапіталізує «ПриватБанк» майже на 10 мільярдів

Кабінет міністрів України ухвалив рішення продовжити докапіталізацію націоналізованого «ПриватБанку» на 9,8 мільярда гривень.

Це рішення ухвалено в рамках прийнятої в грудні 2016 року постанови про докапіталізацію на 116,8 мільярда гривень, яке не було реалізоване в повному обсязі, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Урядовий портал».

Згідно з постановою, Міністерство фінансів проведе випуск облігацій внутрішньої держпозики в сумі до 9,8 мільярда гривень терміном обігу до 15 років, індексованою вартістю та прибутковістю на рівні 6% річних з подальшим внесенням їх від імені держави в оплату за акції «ПриватБанку» додаткової емісії.

У коментарі до документа наголошується, що раніше в рамках грудневого рішення банк був докапіталізований на 107 мільярдів гривень.

Нагадаємо, що збиток «ПриватБанку» в 2016 році становив 135,31 млрд грн, що є найбільшим за всю історію банківської системи.

Зазначимо, що націоналізація «ПриватБанку» збільшила держборг на третину, а міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що в Україні немає підстав для націоналізації банків.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО