Учасники блокади Донбасу мають намір заблокувати залізничне сполучення з РФ

Народний депутат України Семен Семенченко заявляє, що учасники блокади залізничного сполучення між контрольованими державною владою територіями та окремими районами Донецької та Луганської областей мають намір заблокувати також сполучення України з РФ.

Про це він заявив у коментарі «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

Відповідаючи на запитання про можливість блокування автомобільних трас, Семенченко сказав: «Ми плануємо розширення залізничними трасами, якими до нас завозять продукцію з Росії. На автомобільних трасах це зробити буде важче. Там треба більше людей і існує велика ймовірність провокацій».

За його словами, наразі блокада не охоплює лише одне залізничний напрямок, що зв'язує контрольовану урядом територію та ОРДЛО, – той, що проходить через смт Станиця Луганська Луганської області.

«Залишився один залізничний шлях, що діє, – заходить на нашу територію в Станиці Луганській і виходить на Валуйки. На сьогодні в нас перекрито все, крім цього шляху», – сказав Семенченко.

За словами парламентаря, учасники блокади з початку акції заважали проїзду близько 16 тисяч вагонів. «З початку блокади 16 тисяч вагонів не дійшли туди й назад. Ми плануємо перекрити всю торгівлю з Росією й так званими «ДНР/ЛНР», – сказав він.

Семенченко також поінформував, що наразі в блокаді задіяні близько 100 осіб.

Раніше «велика сімка» закликала припинити блокаду Донбасу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО