Три фракції Ради підписали декларацію солідарності

Фракції Верховної Ради «Народний фронт», «Блок Петра Порошенка» і «Радикальної партії Олега Ляшка», а також представники громадськості підписали декларацію про прихильність принципам Революції Гідності й об'єднання навколо спільних цінностей.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна», пише «Слово і Діло».

«Підтверджуємо свою прихильність принципам Революції Гідності та зобов'язуємося їх дотримуватися в повсякденній політичній діяльності. Заради збереження державності України ми готові об'єднатися навколо спільних цінностей і відкинути дрібні політичні суперечності», – йдеться в декларації національного круглого столу «Єдність заради перемоги».

У документі зазначено, що політична розрізненість українських еліт у минулому призводила до втрати державності та утвердження на території України жорстких авторитарних і тоталітарних режимів, найбільшого лиха завдали режими, насаджені Росією.

«Сьогодні Росія знову прагне підпорядкувати Україну і для цього вдається не тільки до прямої військової інтервенції, а й до спроб розколоти Україну зсередини, дестабілізувати її політичну систему, пересварити українську еліту між собою», – сказано в декларації.

Документ підписали керівники фракції НФ Максим Бурбак, лідер РП Олег Ляшко, представник президента у Верховній Раді Артур Герасимов (фракція БПП), а також екс-міністр освіти і науки Сергій Квіт, діяч українського єврейського руху, член наглядової ради Української Гельсінської спілки з прав людини Йосип Зісельс, а також заступник голови громадської організації «Вільні люди» Сергій Кузан.

Цю саму декларацію запропонують підписати представникам фракції «Батьківщина» і «Самопоміч», які не брали участі в «круглому столі».

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що нардеп Юрій Бублик заявляв, що не менше 10 народних депутатів планують вийти з коаліції. Після чого у БПП спростували чутки про масовий вихід нардепів із фракції.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО