Луценко подасть до Ради подання про зняття недоторканності з трьох нардепів

Генеральний прокурор Юрій Луценко має намір подати до Верховної Ради подання про позбавлення недоторканності трьох нардепів через заборгованість зі сплати податків. Йдеться про Нестора Шуфрича, Олександра Супруненка і В'ячеслава Константиновського.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

«Нарешті ми отримали від ДФС планову перевірку трьох народних депутатів, з 17 поданих, і трьом народним депутатам встановлена ​​несплата податків відповідно 60, 50 і 40 млн грн. Подання на цих народних депутатів я внесу найближчим брешемо до Верховної Ради», - сказав Луценко.

Разом з тим він зазначив, що у депутатів є два варіанти: Верховна Рада дає дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності, яке передбачає до 3 років позбавлення волі, «або ці народні депутати сплачують відповідно 60, 50 і 40 млн грн, чим вичерпується 212 стаття» Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов'язкових платежів).

«Після публікацій електронних декларацій суспільство ненавидить владу вже зі знанням справи», - підкреслив генпрокурор.

Нагадаємо, раніше Генеральна прокуратура запідозрила народного депутата В'ячеслава Константиновського в ухиленні від сплати податків.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО