Україна почала постачати залізничні колеса в Саудівську Аравію

Українська промислова компанія «Інтерпайп» поставила першу партію залізничних коліс Saudi Railways Organization, національному оператору залізниць Саудівської Аравії.

Як повідомили в компанії, 3 тис. штук коліс вже прибули в порт Даммам, передає «Слово і Діло».

Загальний обсяг поставки коліс під брендом KLW саудівської залізниці становить 14 тис. штук. Компанія зробить і поставить 3 типорозміру коліс для вантажних вагонів і локомотивів діаметрами 838 мм, 920 мм і 1046 мм.

Відвантаження триватимуть до кінця весни 2017 року. Право поставляти залізничну продукцію в Saudi Railways Organization компанія отримала в рамках тендеру, виграного в 2016 році.

«Це перший довгостроковий контракт на поставку залізничних коліс в Саудівську Аравію. Для «Інтерпайп» це перспективний зростаючий ринок, тому що Saudi Railways Organization – один з найбільших операторів залізниць на Близькому Сході, а в країні активно розвивається залізнична інфраструктура», – повідомили в компанії.

Як повідомлялося, ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» (КВБЗ, Кременчук, Полтавська обл.) збільшило обсяги виробництва в січні 2017 року 2,4 рази.

Кабінет міністрів України 28 грудня, схвалив виділення 16 мільярдів гривень ПАТ «Укрзалізниця» на модернізацію рухомого складу та оновлення основних фондів компанії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО