Мінінфраструктури створить робочу групу з впровадження електронних квитків

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що МІУ створить робочу групу з підтримки впровадження електронних квитків спільно з Офісом підтримки реформ.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Мінінфраструктури.

Повідомляється, що до складу робочої групи E-ticket WG (E-ticket working group) увійдуть експерти з міжнародним досвідом, а очолить її радник Міністра інфраструктури України Яника Мерило.

«Так традиційно склалося, що від прийняття закону до його імплементації можуть пройти місяці або навіть роки. Ми хотіли б уникнути такої ситуації з електронним квитком, оскільки це важлива і необхідна новація. Дуже приємно, що і мери міст, і жителі цікавляться цією темою і чекають появи електронних квитків в міському транспорті. Тому ми прийняли рішення створити таку робочу групу, яка дозволить швидше подолати шлях від закону, підписаного Президентом, до перших карток, за якими можна буде їздити на всіх видах транспорту», - сказав Омелян.

За словами Яник Мерило, пріоритетом діяльності E-ticket WG буде надання необхідної підтримки містам з вироблення рекомендаційного стандарту для впровадження електронного квитка, залучення інвесторів, створення типового пакету документів для висвітлення основних питань (приклад, рішення міськради, приклад програми, макет бюджету, технічні стандарти і ін.), розробки пакету інформаційних матеріалів для жителів щодо застосування електронного квитка.

Яника Мерило також зазначила, що в робочу групу можуть приєднатися експерти і представники міст. Для цього до 22.02.2017 року необхідно подати заявку у довільній формі на електронну адресу: e-ticket@mtu.gov.ua.

Нагадаємо, закон про запровадження в громадському транспорті України електронного квитка набуває чинності 7 травня.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО