Додон має намір вирішити питання Придністров'я на референдумі

Президент Молдови Ігор Додон має намір вирішити питання Придністров'я на всенародному референдумі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Цензор».

«Я вважаю, що з питання придністровського врегулювання у президента, парламенту і уряду не повинно бути розбіжностей. Ми повинні знайти політичне рішення, а воно має бути затверджене в ході всенародного референдуму», - заявив він у вівторок ввечері на першій прес-конференції в Кишиневі в якості глави держави.

Відповідаючи на питання журналістів про визнання президентом придністровського боргу за російський газ боргом Молдови, глава держави закликав «відмовитися від спекуляцій з цього приводу».

«Всім відомо, що Придністров'я не платить за споживаний газ. Утворився борг, який становить майже 6 млрд доларів. З юридичної точки зору, це приватний борг компанії «Молдова-газ», облік якого ведеться окремо. У той же час, російський «Газпром» є найбільшим акціонером «Молдова-газ», йому належить 50% акцій в «Молдова-газ». Ми будемо вирішувати і це питання, паралельно з політичним врегулюванням придністровського конфлікту», - сказав Додон.

Нагадаємо, депутати від Ліберальної партії Молдови готують законодавчу ініціативу, яка передбачає проведення референдуму про відставку президента країни Ігоря Додона.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО