Обіцяний ремонт мікрорайону виявився «занадто масштабним» для мера Житомира

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин не виконав обіцянку здійснити комплексний ремонт мікрорайону «Нижня Польова».

Там планувалося покласти новий асфальт, замінити й відновити бордюри, тротуари, водопровідні й теплопостачальні мережі в 27 будинках, замінити старі ліхтарі на світлодіодні, зрізати аварійні дерева та на їхньому місці посадити молоді насадження, нагадує «Слово і Діло».

Ремонтні роботи планувалося закінчити ще в жовтні минулого року (враховуючи, що обіцянка була озвучена в лютому). Проте з реалізацією амбітних планів мера у міста виникли проблеми.

Так, зокрема, проби асфальту, покладеного фірмами-підрядниками, показали, що він не відповідає нормам якості. Сухомлин одразу ж заявив, що платити за нього виконавцям робіт місто не збирається.

А вже після Нового року мер зізнався, що роботи з комплексного ремонту мікрорайону тривають, а зрив строків пояснив тим, що в Житомирі «ніколи такі масштабні проекти не робились, і, відповідно, ще немає достатньо кваліфікованих виконавців».

Таким чином міський голова Житомира провалив п’яту свою обіцянку, зареєстровану «Словом і Ділом». Виконаних обіцянок у Сухомлина 9, і з показником відповідальності в 23% він посідає 18-те місце в рейтингу мерів обласних центрів України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО