Кабмін підтримав законопроект про стимулювання українського АПК

Кабінет Міністрів України на засіданні 18 січня підтримав проект Закону «Про стимулювання розвитку агропромислового комплексу України», який розробило Міністерство аграрної політики і продовольства.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

Міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий повідомив, що закон дозволить ефективніше застосовувати механізми стимулювання розвитку агропромислового комплексу України, оскільки всі інструменти підтримки приведені у відповідність до положень, передбачених Угодою СОТ про сільське господарство.

«У проекті Закону ми визначили головні інструменти стимулювання розвитку агропромислового виробництва. Це - здійснення державних аграрних інтервенцій, фінансова підтримка сільськогосподарського виробництва, створення сприятливих умов для розвитку малих сільськогосподарських товаровиробників», - зазначив міністр.

Він підкреслив, що прозорість і ефективність аграрних інтервенцій буде забезпечена за рахунок впровадження відповідного державного моніторингу, а повноваження по визначенню державного інтервенційного агента покладається на Кабінет Міністрів України.

Кутовий зазначив, що відповідно до закону, малим агровиробникам надаватиметься часткова компенсація капітальних витрат на формування і оновлення основних засобів, в тому числі на закупівлю великої рогатої худоби; надання фінансової допомоги на поворотній основі; часткове відшкодування вартості будівництва та реконструкції виробничих об'єктів.

Нагадаємо, за вересень-листопад 2016 року українські агровиробники експортували на 32% більше соняшникової олії, ніж за аналогічний період 2015 року.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО