Розенко запевнив, що українцям не підвищать пенсійний вік

Позиція Кабінету міністрів України щодо підвищення пенсійного віку залишається незмінною, попри оприлюднені вимоги Міжнародного валютного фонду.

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко, повідомляє «Слово і Діло».

«Я говорив про те, що Україна, уряд не брали на себе зобов'язання підвищувати пенсійний вік. Щодо дискусій навколо пенсійної реформи, то вони тривають не перший рік. І не перший рік різні експерти, не лише Міжнародного валютного фонду, пропонують Україні здійснити такий захід, як підвищення пенсійного віку. Але в позиції уряду також на сьогодні нічого не змінилося», – наголосив він.

Розенко зазначив, що наразі не бачить жодної необхідності говорити про підвищення пенсійного віку. Це пов'язано з тим, що демографічна ситуація й тривалість життя сьогодні в Україні є катастрофічними. Саме тому наразі державі необхідно сконцентруватися на збільшенні тривалості життя українців.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що для продовження співпраці з МВФ Україна має підвищити пенсійний вік і для чоловіків, і для жінок до 63 років.

Напередодні Розенко заявив, що підвищення пенсійного віку в Україні призведе до того, що дефіцит бюджету Пенсійного фонду зростатиме.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО