У Німеччині серйозно готуються до відбиття кібератак

Влада Німеччини активно готуюється відбивати хакерські атаки під час виборів до Бундестагу.

Про це повідомив федеральний уповноважений по проведенню виборів Дітер Заррайтер в інтерв'ю Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, передає «Слово і Діло».

«Ми готуємося до різноманітних наступальних стратегій при кібератаках, програємо різні сценарії», – повідомив він.

Потужності обчислювального центру вже потроєні, можливо, крім того, будуть замінені комп'ютери і місця їх розташування. В екстреній ситуації можна буде скористатись урядовим центром кіберзахисту. Таким чином, за словами Заррайтера, з технічної точки зору парламентські вибори «захищені від усяких спроб маніпулювання».

Разом з тим він попередив про небезпеку фейкових новин, які можуть зіграти важливу роль і безпосередньо в день голосування – наприклад, якщо з'являться повідомлення про те, що закриті конкретні виборчі дільниці. Щоб нейтралізувати дію підроблених новин, планується використовувати, зокрема, соціальні мережі, наприклад спеціальний канал в Twitter.

На випадок надзвичайної ситуації Заррайтер готовий використовувати такі класичні засоби передачі інформації, як телефон і факс, щоб підготувати попередні офіційні результати голосування вже у день виборів.

Раніше президент Сполучених Штатів Барак Обама заявляв, що кібератаки на американські аналітичні центри мають російське походження.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО