Стало відомо, скільки державних коштів використали на Донбасі для відновлення міст

Донецька область використала близько 10% коштів держави, виділених для відновлення інфраструктурних та соціальних об'єктів.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, передає «Слово і Діло».

Вона зазначила, що минулого року український парламент виділив гроші для відновлення інфраструктури Донбасу, зокрема 3 мільярди гривень для Донецької області й один мільярд – для Луганської.

Тим часом бюджетний комітет Ради затвердив список об'єктів, які необхідно відновити: у Донецкій області їх 596, у Луганській – 150. Незважаючи на це, зараз роботи розпочаті лише на половині визначених об'єктів.

«В основному ще проходять тендерні процедури. Мушу відзначити досить низький рівень освоєння виділених державою коштів: на Донеччині – менш ніж 10 відсотків, на Луганщині – трохи більше. Чому так сталося і чи були випадки, коли тендерні процедури виписувалися так, щоб зірвати тендер, – це питання потребує додаткового вивчення», – зазначила Геращенко.

Нагадаємо, раніше Кабмін створив комісію для перевірки використання коштів, виділених на відбудову Донбасу в 2016 році.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО