В Мінфіні ліквідацію податкової міліції назвали помилкою

Міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що ліквідація податкової міліції була технічною помилкою. Глава відомства також пообіцяв найближчим часом ініціювати прийняття закону про фінансову поліції.

Як передає «Слово і Діло», про це Данилюк написав на своїй сторінці в Facebook.

«Ліквідація податкової міліції та створення фінансової поліції - один з ключових пріоритетів Мінфіну. На це дуже чекає бізнес. Податкова міліція однозначно повинна бути ліквідована. Ми планували зробити це разом зі створенням новою не силовий, а дійсно ефективної аналітичної фінансової поліції», - сказав міністр.

Він додав, що в кінці 2016 року через технічну помилку Верховна Рада фактично оголосила податкову міліцію поза законом вже з 1 січня 2017 року, що привернуло увагу до однієї з найважливіших реформ для бізнесу.

Данилюк також заявив, що в найближчі дні Мінфін внесе на розгляд уряду законопроект про створення фінансової поліції, якого чекає бізнес, і про який також говориться в меморандумі з МВФ.

Нагадаємо, раніше нардеп Ніна Южаніна заявила, що через неуважність авторів змін до Податкового кодексу з 1 січня 2017 року податкова міліція в Україні знаходиться поза законом.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО