Кабмін створив комісію для перевірки використання коштів, виділених на відбудову Донбасу в 2016 році

Кабінет міністрів України створив міжвідомчу комісію, яка проаналізує використання 3,8 млрд грн, виділених для відновлення Донецької та Луганської областей у 2016 році.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

«Урядом ухвалено рішення про створення міжвідомчої комісії з питань проведення аналізу ефективності та цільового використання коштів спеціального фонду обласних бюджетів Донецької та Луганської областей у розмірі 3,8 мільярда гривень», – йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

Ці кошти були надані Донецькій та Луганській військово-цивільним адміністраціям за рахунок залишків коштів місцевих бюджетів населених пунктів, де органи державної влади тимчасово не здійснюють своїх повноважень.

До складу міжвідомчої комісії увійшли представники Міністерства з питань окупованих територій, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Міністерства фінансів, Державного казначейства та Державної аудиторської служби, які відвідають зазначені області протягом січня.

Нагадаємо, раніше мешканці окупованих територій Донбасу погоджувалися проходити службу виключно в підрозділах забезпечення 2 АК ЗС РФ і категорично були проти призначення до складу бойових підрозділів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО