Суд переніс засідання в справі про держзраду Януковича

Печерський суд переніс засідання в кримінальному провадженні про держзраду Януковича.

Про це повідомляє «112 Україна», передає «Слово і Діло».

«Адвокати Віктора Януковича на засіданні заявили клопотання про перенесення засідання, поки Апеляційний суд Києва розглядає клопотання про визначення підсудності цієї справи. Відповідне клопотання до Апеляційного суду також подала сторона захисту. І Печерський суд погодився й переніс розгляд справи», – відзначили в суді.

На думку адвокатів, Печерський суд перебуває під тиском ГПУ й не може займатися цією справою. Прокуратура ж була навіть проти залучення клопотання про підсудність, оскільки вона визначається за юридичною адресою, а це Печерський район Києва.

«Таким чином, справу перенесли на невизначений термін, й чи буде продовження цього року, поки невідомо. Зараз усі чекають на рішення, коли Апеляційний суд скаже, що готовий розглянути цю справу», – повідомили в суді.

Нагадаємо, що 28 листопада під час допиту Януковича в справі «беркутівців» генеральний прокурор Юрій Луценко оголосив йому підозру в держзраді. Луценко заявив, що відповідне повідомлення також було направлено до РФ. Після цього представники Військової прокуратури вручили адвокату екс-президента України Віктора Януковича повідомлення про підозру в скоєнні злочину.

Раніше політолог розповів «Слову і Ділу», кому вигідний і чим небезпечний публічний допит екс-президента Януковича.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО