Журнал The Economist назвав країну року

Журнал The Economist визнав Колумбію країною 2016 року. При виборі враховувалося не тільки економічний стан країни, а й те, наскільки її влада поліпшила життя громадян. Іншими претендентами були Естонія, Ісландія, Китай, Тайвань і Канада.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Кореспондент».

Журналісти The Economist пишуть, що головним досягненням Колумбії стало встановлення перемир'я між урядом і марксистським повстанським організацією Революційні збройні сили Колумбії.

Як відомо, конфлікт тривав протягом півстоліття, в результаті чого загинули близько 220 тис. чоловік.   Під час конфлікту повстанці зі свого боку вбивали і викрадали людей, торгували наркотиками і залучали до організації дітей. Колумбійська влада поводилася не краще.   Незважаючи на це, президенту Хуану Мануелю Сантосу вдалося підписати мирну угоду з FARC, воно було прийнято конгресом країни 30 листопада.

«Як і більшість мирних угод, ця угода є неповною і включає в себе жахливі компроміси. Але альтернатива ще гірше. Тому Колумбія є гідним переможцем», - підкреслили у виданні.

Відзначається, що іншими претендентами на отримання звання «країна року» були Естонія, Ісландія, Китай, Тайвань і Канада.

Нагадаємо, в кінці листопада колумбійська влада підписала остаточний мирний договір з лівої повстанською організацією Революційних збройних сил країни (FARC).

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО