Кононенко розповів, коли Україна перестане купувати вугілля у терористів

Народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігор Кононенко заявив, що Україна готова відмовитися від закупівель вугілля в самопроголошених «республік» Донбасу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Безумовно, погано брати вугілля на окупованих територіях, але набагато гірше (якщо - ред.) Наше населення, наші громадяни залишаться без тепла, без електроенергії, особливо в зимовий період. Зараз я можу сказати, що на сьогоднішній день ми вже готові до того, щоб відмовитися від закупівель вугілля на окупованих територіях. Сьогодні стабілізувався енергетичний баланс країни, передумови і можливість використовувати вугілля, що видобувається на території України (підконтрольної - ред.), В тому числі Західної України», - сказав Кононенко.

Нардеп додав, що вугілля сьогодні можна закуповувати в інших країнах.

«На сьогоднішній день з'явилися нові можливості із закупівлі вугілля з ПАР, є можливості з логістики закуповувати вугілля в Китайській Народній Республіці, більш того, різниця в ціні знизилася, тому я вважаю, що зараз ми підійшли до того, щоб відмовитися від закупівель вугілля з окупованих територій», - зазначив він.

Нагадаємо, Україна вивозить до 9 мільйонів тонн вугілля на рік з окупованого Донбасу для потреб теплоелектростанцій на вільних територіях країни.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО