Білоус розповів, скільки держпідприємств підготували до приватизації

Фонд держмайна зробив низку об'єктів державної власності більш привабливими для іноземних інвесторів. За підсумками 2016 року майже 300 об'єктів підготовлені до приватизації.

Про це в інтерв'ю «РБК-Україна» заявив голова ФДМ Ігор Білоус, передає «Слово і Діло».

«Ми зробили об'єкти більш привабливими для іноземних інвесторів: підготовка з радниками, допуск іноземних державних підприємств, можливість попереднього дьюділідженс, міжнародний арбітраж, опція надання депозиту в формі банківської гарантії, персональні консультанти для всіх потенційних учасників торгів, контакт-центр для відповідей на питання», – говорить він.

Крім того, ФДМ перевів усі аукціони з малої приватизації, що становить 95% усіх об'єктів, на електронні біржі, а також впровадили «голландські аукціони» для продажу неліквідів.

«Також завершили роботу над новим законом про приватизацію, який спростить і прискорить приватизацію державного майна», – додав він.

Загалом за 2016 рік до приватизації підготовлені майже 300 об'єктів держвласності, проти 165 в 2015 році. Проведено близько тисячі аукціонів проти 403 у 2015 році. За 2016 рік ФДМ продав майже 150 об'єктів (в 2014 році – 102, в 2015-му – 121).

Як повідомлялося раніше, ФДМУ планує до кінця року направити до Державного бюджету 1 мільярд гривень надходжень від оренди держвласності.

Нагадаємо, що участь у приватизації обленерго можуть взяти 15 інвесторів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО