У Польщі викрили злочинців, які незаконно переправляли українців до Британії

Польські прикордонники затримали групу злочинців, які за підробленими документами переправляли українців до Великобританії.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ASN.

Українцям підробляли документи, з якими ті могли виїжджати до Англії. В афері звинувачуються троє жителів Нижньосілезького воєводства. Про це виданню повідомила спікер Надодрянского загону польської Прикордонної варти, майор Ірена скулинец.

В управлінні злочинним угрупованням підозрюють 50-річну жінку з м Згожелець і двох чоловіків з Болеславського повіту.

«Поліція обшукала кілька місць в Болеславського і Згожелецком повітах. Там вони виявили 98 польських посвідчень особи, українські та польські закордонного паспорта, а також водійські права, заяви про намір доручити виконання роботи іноземцю. Також були вилучені мобільні телефони, ноутбуки і SIM-карти », - заявила спікер.

Громадяни України, користуючись виданими заявами про намір доручення іноземцеві виконання роботи в Польщі, отримували візи в посольстві в Україні. Після віз вони приїжджали до Польщі, звідки, за допомогою підроблених документів виїжджали до Великобританії.

Нагадаємо, протягом двох останніх років кількість трудових мігрантів з України в Польщу зросла в два рази. Такі дані наводить Національний банк Польщі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО