Петренко сумнівається, що в Раді є 226 голосів за Антикорупційний суд

Міністр юстиції України Павло Петренко повідомив, що текст законопроекту про створення антикорупційного суду може бути готовий за кілька місяців, але для ухвалення цього закону у Верховній Раді ще необхідно знайти більшість.

Про це він заявив, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Цей законопроект (про створення Антикорупційного суду – Ред.) має бути ухвалений у парламенті. Для нього потрібно зібрати 226 голосів. Поки ми не можемо навіть за громадянську конфіскацію знайти в депутатів голосів – вони чомусь панічно цього бояться. А при словах «антикорупційний суд» у багатьох депутатів починається мандраж та амнезія», – зазначив Петренко.

За його словами, народні депутати з різних фракцій спільно з Мін'юстом і цивільним сектором уже розробили концепцію Антикорупційного суду.

«Текст законопроекту – це питання кількох місяців. Головне, щоб за це було 226 голосів. І тут важлива позиція і журналістів, і громадянського суспільства», – додав міністр.

Нагадаємо, 26 травня міністр юстиції Павло Петренко заявив, що в Україні планують створити Вищий антикорупційний суд. Уже 13 грудня він повідомив, що закон про створення такого суду ухвалять у 2017 році.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО