Очільник поліції Києва не має йти у відставку через трагедію в Княжичах – Троян

Виконувач обов'язків голови Нацполіції Вадим Троян заявив, що не підтримує відставку очільника поліції Києва Андрія Крищенка через трагедію в Княжичах.

Про це повідомляє «Українська правда», передає «Слово і Діло».

«А чому має бути відставка Крищенка? Давайте дочекаємося результатів розслідування. Я не вважаю, що Крищенко прямо причетний до того, що сталося», – сказав Троян.

Нагадаємо, 10 грудня про те, що Крищенко має подати у відставку через трагедію в Княжичах, заявляв генеральний прокурор України Юрій Луценко.

«Цю операцію спланував начальник столичного главку пан Крищенко. Він особисто підписав її проведення, а керував на місці цією операцією його заступник. Думаю, що пан Крищенко давно мав би написати заяву про відставку», – повідомив очільник ГПУ.

За словами Луценка, слідство має питання до заступника Крищенка та інших осіб, які координували операцію на місці.

Нагадаємо,4 грудня в селищі Княжичі під час спецоперації із затримання небезпечної банди грабіжників сталася перестрілка між співробітниками державної охорони та спецпризначенцями КОРД. У результаті загинули п'ятеро правоохоронців.

Розслідуванням трагедії займається Генеральна прокуратура України. Слідчі ГПУ вбачають у діях тих, хто координував дії правоохоронців, очевидні ознаки злочинної недбалості, що призвела до особливо тяжких наслідків.

Раніше повідомлялося, що керівників трьох підрозділів Національної поліції відсторонили від виконання службових обов'язків.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО