Німці будують сонячну електростанцію потужністю 50 МВт в Сумській області

У місті Тростянець Сумської області інвестори з Німеччини в наступному році планують почати будівництво сонячної електростанції потужність 50 МВт, площа фотоелементів займатиме 21 га.

Відповідний меморандум підписано 9 грудня між міською радою та Global Green Energy (ФРН), повідомляє Тростянецька міська рада на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Плюси для міста очевидні: нові робочі місця, додаткові надходження до бюджету міста у вигляді податків (компанія зареєструвалася в Тростянці), уникнення планових відключень електроенергії», – йдеться в повідомленні.

Зараз йде підготовка документів, а вже в березні 2017 року стартує будівництво.

Також інвестори розглядають можливість установки в місті освітлення, яке буде реагувати на пішоходів і автомобілі, і розглядає можливість створення підприємства з виробництва брикетів з відходів деревообробки і теплостанції на біомасі.

Як раніше повідомлялося, GCL System Integration Technology з КНР і China National Complete Engineering Corporation (CCEC) мають намір побудувати сонячну електростанцію в Чорнобильській зоні відчуження.

Раніше китайська CNBM заявила про володіння 10 найбільшими сонячними станціями в Україні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО