«Укроборонпром» представив автоматизовану систему управління вогнем

ДП «Житомирський бронетанковий завод», що входить до складу ДК «Укроборонпром», представило цифрову систему управління вогнем та її можливості.

Система встановлена ​​на модернізовану версію бронемашини БМП-1УМД «Мисливець», повідомляє «Слово і Діло».

Як повідомляється, автоматизована система управління вогнем здатна розпізнавати й відстежувати цілі та є одним з елементів створення роботизованих бойових модулів.

Завдяки цьому БМП-1УМД «Мисливець» може використовуватися також як автономна бойова одиниця з дистанційним управлінням. Крім того, «Мисливець» оснащений німецьким двигуном, сучасним бойовим модулем із гарматно-ракетним озброєнням і комплексом зниження помітності.

БМП-1УМД «Мисливець», незважаючи на крижаний дощ, провів стрільби на військовому полігоні в Київській області.

«Використання роботизованих бойових модулів надає багато переваг. Наприклад, завдяки їм значно скорочується час відкриття вогню, тому що система може самостійно розпізнати ціль і вести її на прицілі, чекаючи команди на постріл. Завдяки дистанційному керуванню, оператор може перебувати вглибині позицій, поки бойовий модуль у цілодобовому режимі моніторить рубіж оборони», – коментує директор Житомирського бронетанкового заводу Олексій Бабич.

Раніше в Міністерстві оборони України заявили, що оборонне замовлення цьогоріч не буде виконано. Проте відомство освоїть усі кошти, виділені на закупівлю озброєння й техніки.

Нагадаємо, що державний концерн «Укроборонпром» виконує лише третину або 32,6% всіх робіт у рамках державного оборонного замовлення.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО